Boktips

Vi kan börja med...

...boken "Dr Ernest Drakes DRAKOLOGI, Det ledande verket om drakar". I boken står en massa fakta om olika drakar och draksorter. Väldigt lärorik bok. Jag rekommenderar den för den som är intreserad av drakar.
Betyg: 10 drakar av 10.

 

 

Boken "Dr Ernest Drakes DRAKOLOGI - Att spåra och tämja drakar". Väldigt bra handbok för nybörjare. Boken ger en massa fakta om att spåra och tämja drakar. Det enda som var lite halvdåligt med boken var att mobilen som man bygger upp faller isär lätt. Men jag rekommenderar boken.
Betyg:
9 drakar av 10.

 

Boken "Drakkrönikan - Den store trollkarlen Septimus Agorius försvunna dagbok". Den store trollkarlen Septimus Agorius fick ett uppdrag av sin döende kung: Att dräpa ett antal ondskefulla drakar. Det ända som är lite dåligt med boken är att stilen är ganska svårläst. Men efter ett tag får man in "läsrytmen". Betyg: 9 drakar av 10.

 

Boken "Hur du tränar din drake" av Cressida Cowell. Boken är bra för den som har mycket fantasi. Den får en att småskratta ibland, och deras drakiska är för härlig att läsa. Även bilderna är ett stort plus för mig, för de är så... annorlunda. Betyg: 10 drakar av 10.

 

 


Boken "Drakryttaren" av Cornelia Funke. Mycket fantasifull bok med massor av olika historier. En ganska tjock bok med lättläst text. Vissa historier var lite halvtråkiga men några var spännande. Jag lärde mig några nya ord när jag läste den här boken. Betyg: 8 drakar av 10.

 

 

Boken "Praktisk Draklära - En kurs i drakologi" av Dr Ernest Drake. Boken är väldigt bra och intresant. Det är lite som om man ska ta examen i drakologi.
Det som är bra med den här boken är: att man får liksom skriva i boken, att det finns fina klistermärken på de sista sidorna.
Det som är dåligt med boken: att det finns olika frågor i boken och de flesta frågorna fattar man inte riktigt (ialla fall inte jag) Betyg: 9 drakar av 10.

 

Copyright © 2008 Elin | www.drakfakta.se |