Filmtips

Eragon

Eragon är en väldigt bra film. Den är spännande, fantasifull och väldigt vackert filmad.

Den handlar om Eragon (såklart) som är en vanlig bondpojke från början. Eragon ska ut och jaga, och han träffar ett djur men samtidigt, långt därifrån händer hemska saker.

Arya är en alv som har stulit en sten från självaste kungen vars namn är Galbatorix. Han skickar ut sin trognaste vän Durza för att ta tillbaka stenen. Durza får tag i Arya men Arya skickar vidare stenen till Eragon via magi. Eragon får stenen men är stenen verkligen en sten? Och vad händer sen…? Det får du inte veta. Men du får ju reda på det om du ser filmen.

Filmen KANSKE är bättre för lite yngre (men filmen är från 11 år) för jag TROR inte att den passar vuxna så bra. Filmen får: 10 drakar av 10

 

Dragon's world

Dragon's world är en otroligt bra film som berskriver väldigt mycket om hur drakar fungerar. T.ex. hur de kan flyga och spruta eld.

Dragons World kombinerar action, naturhistoria och högklassig CG-animation och avslöjar allt du någonsin velat veta om dessa makalösa flygande varelser.

Handling: En man (kommer ej ihåg vad han heter) har ett skelett på ett museum och försöker säga att det är en drake men ingen vill tro honom eftersom att det inte finns några bevis. Senare i filmen hittar han nånting i den hårda isen. Kan det vara möjligt att det faktiskt är en riktig drake? Lyckas han få folk att tro på honom? Se filmen så får du svar på vad som händer.

Jag rekommenderar absolut filmen för alla åldrar! (Men åldersgränsen är från 11 år) Filmen får: 10 drakar av 10

 

Drakarnas rike

Drakarnas rike är också en väldigt bra film bortsett från alla drakar som blir dödade. Alla drakar i denna film är onda.

(men bara för att de drakar som är med i filmen är onda, betyder inte det att exakt alla drakar är onda)

Den lille pojken Quinn äri gruvan med hans mamma och de andra gruv-arbetarna. Gruv-arbetarna hittar nånting i en berghåla... en drake. Quinn och hans mamma försöker fly med de andra men draken hinner ikapp dem och dödar nästan alla inklusive mamman men Quinn överlever.

År 2020 kommer Van Zan, en amerikansk militär och drakjägare till England. Van Zan + hans män, och Quinn + hans män, slår ihop sig till ett team. Tillsammans måste de bekämpa drakarna. Men kan man verkligen lita på Van Zan och lyckas de? Det får du reda på om du ser filmen.

Jag rekommenderar filmen. Själva filmen var bra men bara för att de dödar alla drakar ger jag den: Filmen får: 1 drake av 10. Men som sagt, annars var filmen bra.

 

Copyright © 2008 Elin | www.drakfakta.se |